fbpx
image/svg+xml
Întrebări Frecvente

Este posibil să găsiți răspunsuri la întrebarile puse frecvent citind următoarele:

O experiență în care un grup de oameni colaborează pentru a rezolva o misiune într-un spațiu determinat, având la dispoziție o perioadă anume de timp.  Conceptul a apărut pentru prima dată în jocurile pe PC și console. S-a transformat apoi în Real Life Escapes și Virtual Reality Escapes. Ne dorim o abordare care să reprezinte o evoluție, una care să cuprindă o aventură în viața reală, combinată cu realitatea augmentată, pentru rezultate spectaculoase. Indiferent sub ce nume le încadrați, „jocuri de evadare din camere reale de tip escape room” sau un simplu „distracție”, vă așteptăm cu drag.

O combinație de medii reale cu medii virtuale, în care au loc interacțiuni om-tehnologie. Extended Reality (XR – realitate extinsă) include Virtual Reality (VR – realitate virtuală) și Augmented Reality (AR – realitate augmentată). Am dezvoltat o aplicație proprie de AR, cu input senzorial generat pe calculator (obiecte 3D, sunete, animații 3D, holograme, clipuri video, grafică 2D), care să reprezinte un strat în plus de interacțiune, peste decorul real.

Distorsiunile temporale fac imposibile, de obicei, călătoriile în timp cu durată mai mare de 60 de minute. Dacă alți recruți nu pleacă în misiune imediat după echipa voastră, este posibil ca agentul care se ocupă de voi să intre și să vă ajute să vă îndepliniți misiunea, la sfârșitul perioadei normale de joc. Este posibil și să primiți câteva minute bonus, dacă sunteți foarte aproape de final, dar nu vă bazați pe asta. Doar n-ați vrea să reveniți din misiune cu un al treilea braț sau alte mutații, nu?

Totul începe din momentul în care ați făcut rezervarea. Din acest moment veți fi tratați ca recruți ai Agenției, potențiali agenți. Ajunși la sediu, vi se va ține un scurt instructaj, apoi veți călători în timp pentru a îndeplini una sau mai multe misiuni. Completați misiunile conform instrucțiunilor primite și căutând obiecte care vă pot ajuta să identificați jocuri, puzzle-uri, chei, coduri și alte elemente asemănătoare. Unele sunt vizibile imediat ce intrați în cameră, altele sunt descoperite pe parcurs, fizic sau cu ajutorul aplicației de Realitate Augmentată. Orice poate ajuta: un mesaj scris, un obiect ciudat, o parte a decorurilor. Trebuie să vă folosiți simțul observației și să vorbiți între voi. Cooperarea și comunicarea sunt esențiale, când timpul curge.

Pe măsură ce timpul trece, e posibil să descoperiți că aveți nevoie de ajutor. Vă punem la dispoziție un sistem de indicii intuitiv, înglobat în aplicația noastră, cu care puteți scana trecutul și viitorul, pentru a primi sugestii subtile sau pentru a vedea direct rezolvarea unui puzzle, dacă alegeți asta. Nu forțați obiecte sau încuietori, le-ați putea rupe și riscați să vă stricați experiența, dar și să creați probleme pentru cei care vor încerca să călătorească în timp după voi. Obiectele cu compartimente secrete se vor deschide imediat ce rezolvați un puzzle, nu e cazul să folosiți forța brută. Recuzita conține indicii și sugestii vizuale. Fiecare cheie, cod sau cifru funcționează fără efort, dar în cazul în care există probleme, agentul care v-a primit vă urmărește și vă poate ajuta direct. Este interzisă distrugerea intenționată a obiectelor prin tăiere, ardere, lovire, forțare sau alte manevre extreme. Dacă veți ignora acest avertisment vă veți întoarce de urgență în realitatea actuală și veți fi nevoiți să plătiți reparațiile. Nu e cazul când este clar că intenția a lipsit, dar chiar și așa vă rugăm să tratați obiectele și decorurile cu atenție.

Nu trebuie să vă faceți griji. Nu avem prize vizibile și electronica este protejată. Ușile și compartimentele secrete sunt securizate cu curent de voltaj mic. Nu sunteți încuiați în camere și puteți ieși oricând vă doriți, având în plus, ca măsură de siguranță, butoane de panică. Dacă aveți probleme de sănătate de care sunteți conștienți, spuneți-ne și vom afla împreună dacă o cameră este sigură pentru voi. Efortul fizic necesar este minim, dar unele camere au lumini și sunete care pot declanșa anumite condiții. Facem tot ce ne stă în putere să ne asigurăm că sunteți în siguranță după ce ne călcați pragul.

Puteți alege dintre română și engleză. Dacă ne extindem în alte țări sau va exista cerere, vom încerca să adăugăm scenarii traduse în mai multe limbi.

Aventurile noastre nu te vor solicita fizic. Nu ai nevoie de forță sau flexibilitate. Dacă poți deschide o sticlă de apă, ridica un scaun sau urca scările, ai trecut examenul fizic pentru a deveni un agent. Pentru a rezolva un puzzle nu va trebui să te târăști pe burtă sau să muți mobilă. Jocurile noastre și mecanismele care le declanșează sunt gândite pentru a fi distractive, nu ca un antrenament la o sală de forță. Ușor de rezolvat și manipulat, fără riscuri. Drept urmare, singurele lucruri pe care trebuie să le ai cu tine sunt un bun simț de observație, gândirea critică, logica, atenția la detalii, ingeniozitatea, creativitatea, imaginația și încrederea în propria echipă.

Pentru a nu influența liniile temporale pe care le vizitează, agenții nu ar trebui să lase urme ale trecerii lor. Notificările se încadrează aici, așa că îți vom pune la dispoziție dulăpioare încuiate, într-o zonă sigură și supravegheată, pentru a nu avea grija obiectelor care nu au legătură cu misiunile. Ca bonus, îți vei putea încărca dispozitivele electronice cât timp sunt încuiate.

Indiferent cât de misterioase ți se par decorurile sau cât de spectaculoase sunt obiectele din camere, nu este permisă filmarea lor. Asta ar strica supriza celorlalți și ar dezvălui secretele camerelor către alți potențiali jucători. Dacă vreți ceva de arătat prietenilor, vă invităm în zona noastră special creată pentru a vă face fotografii și filmulețe împreună cu obiecte tematice și personaje în realitatea augmentată, fără nici un fel de cost suplimentar. Vă putem trimite rezultatele pe e-mail sau (doar cu permisiunea voastră) le vom posta pe conturile noastre de Instagram și Facebook.

Dacă veți da greș în timpul alocat, vi se va arăta cum să îndepliniți misiunea. În aceste condiții, nu ne deranjează dacă veți dori să retrăiți experiența în aceeași formulă de echipă sau cu parteneri noi, dar nu vom înregistra timpul vostru ca un record, din motive evidente.

Vă rugăm să folosiți formularul nostru de rezervări sau să ne sunați pentru detalii.

Da, misiunile necesită un minim de doi agenți pentru a putea fi rezolvate. Dincolo de acest aspect, vei veni împreună cu propria echipă sau poți găsi parteneri printre fanii noștri, pe Facebook, în grupul Agenției Liniilor Temporale. Nu veți fi puși în echipă cu persoane necunoscute, toate jocurile noastre sunt private.

Aventurile noastre sunt construite pentru echipe de la 2 la 6 agenți. Dacă aveți un eveniment, putem primi până la 24 de oameni în același timp, în camere, cu încă 24 în zona de așteptare.

Camera 1 | 6 agenți
Camera 2 | 6 agenți
Camera 3 | 6 agenți
Camera 4 | 6 agenți

Da, rezervările sunt cea mai bună metodă de a vă asigura că găsiți un loc liber.

Nu. Veți primi misiuni, care vor consta în îndeplinirea anumitor acțiuni sau recuperarea unor obiecte. E o variantă mai sigură de escape room și credem că adaugă un element narativ în plus, față de clasicul „vă încuiem într-o cameră, găsiți cheia ca să ieșiți”.

Avem uși închise, cuprinse în tematica fiecărei camere, dar nu sunt încuiate, puteți ieși când vreți. Dincolo de asta, aveți butoane de panică/siguranță, la apăsarea cărora ușile se vor deschide automat. la fel și la eventuale pene de curent, ușile se deschid automat.

Dacă simțiți nevoia să ieșiti din cameră, puteți face asta oricând. Vă recomandăm o vizită la toaletă înainte de a începe o misiune, pentru a nu strica atmosfera pentru voi și coechipieri prin părăsirea lor într-un moment important.

Vă rugăm să veniți cu cel puțin 15 minute înainte de startul misiunii pe care ați rezervat-o. Jocurile vor începe exact la ora menționată și se vor termina în 60 de minute. Avem nevoie de timp să pregătim misiunile și pentru echipele care urmează după voi. Dacă nu există o rezervare după voi, în cazuri speciale, dacă sunteți foarte aproape de final, putem prelungi timpul alocat. Dacă veți întârzia și urmează o altă echipă după voi, asta va însemna ca ei intră la timp și echipa voastră va avea mai puțin timp la dispoziție.
Vezi toate prețurile în pagina de prețuri.

Puteți plăti:
– online, când faceți o rezervare;
– la fața locului, cu cardul;
– la fața locului, cu cash.

Sigur. Rezervările plătite pot fi reprogramate gratuit într-un interval de timp similar, cu până la 48 de ore înainte de joc, dacă ne anunțați. Dacă doriți să reprogramați o rezervare neplătită, putem face asta pentru voi, dați-ne un semn. Dacă faceți o rezervare fără a plăti și nu puteți veni, anunțați-ne. Dacă doriți să anulați o rezervare plătită, vă putem restitui 75% din valoare, dacă ne anunțați cu cel puțin 48 de ore înainte de startul misiunii. Nu putem oferi rambursări pentru anulările efectuate cu mai puțin de 48 de ore înainte de joc.

Puteți lăsa mașina în fața sediului Agenției. E posibil să avem locuri speciale pentru biciclete sau alte mijloace de transport care necesită mai puțin spațiu.

Recomandăm jocurile noastre pentru toți cei care au peste 14 ani. Pentru minori, este necesar acordul unui părinte sau o persoană care își va asuma responsabilitatea pentru aceștia. În condiții speciale primim și agenți mai tineri, dar însoțiți de adulți care să îi supervizeze. O limită superioară nu există, în fond, ne ocupăm cu trecerea timpului.

Vă putem ajuta cu organizarea evenimentelor de orice tip, în sediul Agenției. Dați-ne un semn și stabilim detaliile!

Misiunile noastre durează o oră. Dincolo de asta, aveți nevoie de 15 minute înainte de joc, pentru a vedea ce trebuie să faceți și a vă antrena în folosirea aplicației noastre de realitate augmentată. După terminarea misiunii, vă recomandăm tot un minim de 15 minute, pentru a ne oferi feedback reciproc și a vorbi între voi despre experiența avută. Puteți face poze și filmulețe în zona special amenajată pentu aceste lucruri.
Nu este permisă introducerea de alimente în camere. Alcoolul este strict interzis în spațiul nostru și ne rezervăm dreptul de a refuza jucători care par să se afle în stare de ebrietate. Vă oferim cafea, ceai sau ciocolata caldă, pe care le puteți consuma în zona de așteptare. Pentru evenimente, putem organiza livrarea de mâncare cu firme de catering.
Niciodată în interior, atât din punct de vedere legal, cât și ca măsură de siguranță. Avem un spațiu amenajat special în aer liber, pentru fumători.

Dă-ne un semn și discutăm.

Dacă aveți alte întrebări, ne găsiți ușor pe mail sau la telefon!